Na úvodní stránku



1/VI

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1894


Kapitola první, VI. část


Ve středu jsme hráli odvetu s béčkem ve fotbalu. Onemocněl nám Mirek a tak místo něj hrál Petr. Je sice menší, ale zase hraje techničtěji. Na rozdíl od Mirka aspoň zbytečně nefauluje. Vymyšlená taktika výborně vyšla. Radek Holub perfektně osobně bránil Radka Šimka a ten si skoro ani nekopl. Pětkrát se sice uvolnil, ale to zase dobře zaúřadoval Vojta. Horší to bylo s Reném, který na sebe vázal Radka Pechláta, Honzu i Ondru. Přestože ho hlídali tři, tak jim jednou utekl a dal jediný gól béčka.

Vyšla i taktika útoku. nechodili jsme do osobních soubojů s Ondrou, jedině občas Martin, když jsme měli náskok a chtěl si s Ondrou změřit svoje fotbalové umění. Každý na koho Ondra šel, hned míč odehrál. Takhle jsme začali obcházet i Roberta. Ten se ale dá občas kličkou oklamat. Obrana béčka byla úplně nemožná a tak jsme si mohli s Danem dělat, co jsme chtěli. Dana to rozčilovalo a obraně nadával. Kdyby neměli Dana, tak by prohráli nejmíň 30:1, ale takhle jsme jim to dali jen 10:1. Dan chytal fantasticky. Vybíhal ven a vrhal se nám skoro přímo pod nohy. Mohl si to dovolit, protože jsme hráli slušně. Neměli jsme důvod faulovat brankáře, kterého všichni obdivujeme, jak chytá.

Martin se s Danem po pondělku velice skamarádili. Naše džínová parta se rozšířila o Reného, Dana, Radka Šimka a Ondru Šrámka. Ti jakžtakž splňují požadavek dlouhých vlasů a džíny nosí aspoň do školy a někdy i ven. Venku ale většinou chodí v teplácích, zvlášť když se sportuje.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024