Na úvodní stránku



14/VI

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1469


Kapitola čtrnáctá, VI. část


Druhý den jsem si všiml, že Katka po mě skutečně kouká. Mirek dolejzal za Blankou, ale ta dělala drahoty. ?íša se po sobě kouká s Irenou, ale každý z nich se vždycky dívá, když se nedívá ten druhý. Když se jejich pohledy náhodou střetly, tak se oba tvářili hrozně nenápadně a hned se dívali jinam. Něco poodbného se odehrávalo i mezi Radkem Motyčkou a Lýdií. Petr s Evou už jsou dál a klidně se o přestávce spolu bavili. Ještě jsem si všiml, že Jitka se kouká po Martinovi a Xénie po Radkovi Holubovi. Ten se sice tváří, že o tom neví, ale určitě to jen dělá. Občas se na Xénii taky kouká.

Hned v pondělí jsem se domluvil s Radlem Motyčkou, že pozveme Katku a Lýdii do kina. Radek si totiž netroufá dát Lýdii najevo, že se mu líbí a já se taky trochu ostýchám to dát najevo Katce. Takhle je pozveme společně a a chodit s nima budeme nejdřív pohromadě. Tak to bude snažší. Holky byly zrovna u sebe a povídaly si. Přišli jsme k nim a já jsem se jich zeptal, jestli nechtějí jít s námi do kina. Katka hned řekla, že půjdou a Lýdie souhlasně přikývla. Ani se nezeptaly, na jaký film chceme jít. To my ostatně stejně ještě nevěděli. Film jsme si vybrali až odpoledne po škole. Při tom jsem zjistil, že Lýdie má taky zájem o mě. Jenže mě se líbí Katka a Lýdie to asi během dvou dní pochopila a protože o Radka je taky dost velký zájem, tak se s ním spokojila. Až teď mi došlo, že tenkrát asi nekoukala po Radkovi, ale po mě. Jenže protože Radek sedí vedle mě, tak jsem myslel, že kouká po něm.

Po týdnu společného chození jsme se osamostatnili. Iniciátorkou toho byla Katka, která asi začala na Lýdii žárlit. Radek tohle osamostatnění přijal s radostí, přestože se ho zpočátku obával. Asi měl obavy, že se Lýdii líbím víc, než on.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024