Na úvodní stránku



8/XXI

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1422


Kapitola osmá, XXI. část


Ve středu odpoledne se dohrávala poslední  disciplína a to dvouhra starší kategorie v pingpongu. Čtyřhra je už dohraná. Hrál jsem ji s Bořkem. Tomu se sice moc nechtělo se mnou hrát, protože si myslel, že to neumím. Po prvním zápase mi ale řekl, že to se mnou není zas tak špatné. První těžší zápas jsme měli až v semifinále. To jsme hráli s Markem a Petrem a poprvé jsme ztratili set. Ve finále jsme těsně prohráli s Romanem a Oldou. Bořek měl na mě trochu vztek, protože jsem hodně kazil. Romanovi jsem z pěti podání tři až čtyři vůbec nevybral a Oldovy podání jsem většinou vracel tak, že z toho Roman hned smečoval. Bořek dělal, co mohl, ale přesto jsme prohráli.

Ve dvouhře to bylo lepší. měl jsem výborné vylosování. V prvním kole jsem bez problémů porazil Martina, který se na poslední chvíli taky přihlásil do starší kategorie. V dalším kole jsem porazil Gustu, který to moc neumí a v prvním kole měl volný los. Po Gustovi jsem hrál s Oskarem, který se probojoval  přes samé malé kluky. Oskara jsem také bez problémů porazil a v semifinále na mě čekal Michal. Byl to hrozně vyrovnaný zápas, ale nakonec jsem s trochou štěstí vyhrál.

Kluci v druhé půlce nadávali. Sešli se tam totiž skoro samí silní. Brácha třeba vypadl hned v prvním kole s Romanem, Petr s Pavlem. Postupně vypadl i Marek, Pavel a Olda. V semifinále hrál Bořek s Romanem. To byl zápas plný topspinů, směčů a rychlých výměn. Nakonec dost těsně vyhrál Bořek. Ten hrál se mnou ve finále. V prvním  setu mě podcenil a jenom se mnou pinkal. Hrál jsem s ním stále vyrovnaně a v koncovce jsem mu dal za stavu 19:19 dvě prasata.  Tak jsem vyhrál prví set. V druhém setu se ale Bořek naštval a začal na mě smečovat. naštěstí dost kazil a tak jsem prohrál 10:21. V posledním setu už Bořek nehrál tak zuřivě, ale dával si na mě pozor. Docílil jsem sice svým podáním stavu 15:15, ale pak už mě Bořek nedovolil ani bod.

Stejně jsem měl hrozné štěstí, protože odhaduju, že Roman, Olda, Bořek a Pavel jsou určitě lepší než já. Lepší je asi i Marek, ten je ale možná stejně dobrý jako já. Horší není určitě. Petr a Boris hrají asi jako já. Já jsme dostal z těžších soupeřů jenom Michala a Bořka. Skoro všichni ostatní byli v druhé půlce, a ti co ne, ty vyřadil Michal.

Večer bylo vyhodnocování kronik. Hodnotila je táborová rada a Milan s Martinou. Shodli jsme se na tom,  že nejlepší je naše kronika. To bylo úplně jednoznačné. Druhé místo obsadili Táborníci, a třetí Lvi. Vedoucí družin dostali k dispozici body, kterými nás měli hodnotit. Jindra s Frantou nám dali všem maximum, teda pět bodů, protože jsme se na kronice podíleli všichni. Táborníci mohli dostat každý za druhé místo tři body. Jana dala po třech bodech holkám, Gustovi a Oskarovi po dvou a Jakubovi a Viktorovi po jednom. Sváťa mohl udělovat po jednom bodu  a ten dal všem mimo Oty a Štěpána.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024