Na úvodní stránku



8/XVI

Miloslav Fuček

Kamarádi

Přečteno: 1354


Kapitola osmá, XVI. část


Náš pobyt na táboře byl přesně v polovině, když brácha s Michalem objevili, že v potoce se chladí láhev s vínem. Navrhl jsem, abysme ji večer sebrali a po večerce vypili. První noční hlídku má Pavel s Pétou a  s těma jsme teď zadobře, tak to na nás neřeknou. Kluci souhlasili a tak jsme hned po večerce šli s bráchou pro láhev.  Dohodli jsme se, že pít budeme ve stanu bráchy a Michala,  protože je o kousek dál od stanu vedoucích.

V půl desáté jsme se tam seš1i.  Vedoucí  mysleli, že už spíme a tak někam zmizeli. Pouze u Milana a Martiny se svítilo. Při baterce jsme tedy začali otevírat láhev. Brácha svítil baterkou a Míša otevíral. Já jsem hlídal. Z Milanova stanu někdo vyšel. Zašeptal jsem: “bacha” a přeběhl jsem do našeho stanu. Byl to Jindra, viděl světlo a šel sem. Míša honem odložil láhev a chtěl taky utéct, ale Jindra ho viděl. Míša sice ještě stačil zapadnout do našeho stanu, ale nestihl už vlézt do spacáku. Ostatně Jindra ho stejně viděl a tak by mu to nebylo nic platné. Doufal jsem, že brácha stihne aspoň schovat láhev. Skutečně ji schoval, ale Jindra viděl připravené hrníčky a otevírák, který Míša ve spěchu odložil, a tak hned pochopil, co se tu děl. Láhev bez problémů našel.

Když jsem utíkal, tak jsem si naštěstí vzal svůj hrníček s sebou. Protože jsem byl v teplácích ve spacáku, tvrdil jsem, že jsem tam nebyl  a že o ničem nevím. Jindra mi nevěřil, ale neměl žádné důkazy, že jsem tam byl,. protože mě neviděl a kluci mě neshodili a naopak mi dosvědčili, že jsem tam nebyl.  Jindra byl naštvaný, nevěřil tomu a řekl mi, abych si to rozmyslel, že nemá rád, když z něho někdo dělá vola. Druhý den se na mě až do večera tvářil naštvaně, a1e já vydržel. Začal pochybovat, jestli mi skutečně nekřivdí a další den se ke mně už zase choval normálně. Na nástupu dostali Míša, brácha a Michal důtku. a bylo jim za ta strženo deset bodů.

Hned po nástupu jsme se šli podívat na bodování. První jsem já se sto padesáti čtyřmi body. Míša se musel o druhé místo podělit  s Markem. Oba mají sto čtyřicet tři bodů, takže bych byl první i bez těch deseti bodů, které strhnul Jindra Míšovi. Čtvrtý je Petr se sto třiceti devíti body, pátý Roman se sto třiceti sedmi body, šestí jsou Olda s Martinem se sto dvaceti pěti body, osmý je Radek, který má o bod méně a o deváté místo se dělí Hana, brácha a Blanka, kteří mají o dva body méně než Martin. Za nimi jsou Helena, MichaI a Xénie, kteří mají sto dvacet bodů. Takže jsme se jako družina trochu zhoršili. Vklínili se mezi nás Roman, Olda, Hana, Blanka, Helena a Xénie. Poslední je Vojín s osmačtyřiceti body a předposlední jsou oba šprtíci Víťa a Libor. Další šprt Čenda je čtvrtý od konce s sedmapadesáti body. Z toho mám velkou  radost. Před nimi jsou Pavel s devětasedmdesáti body a Péťa  s osmdesáti body. Ostatní mají všichni přes stovku.


Sdílet na Facebooku

Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024